fbpx

Blog

HomePress articlesUn producător din Gorj, care cultivă zmeură şi mure pe 5 hectare, are ambiţia unei fabrici de dulceaţă

Un producător din Gorj, care cultivă zmeură şi mure pe 5 hectare, are ambiţia unei fabrici de dulceaţă

Ionel Burtea, un tânăr de 21 de ani, student în ultimul an la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, şi-a convins părinţii acum trei ani să investească într-o plantaţie de zmeură şi mure, ce se întinde pe o suprafaţă de 5 hectare în oraşul Ţicleni, judeţul Gorj. Încă din al doilea an de rod, cu o recoltă de două tone de mure şi 500 kilograme de zmeură, familia Burtea a avut vânzări de peste 5.000 euro.

„Investiţia este în jur de 20.000 euro pe hectar dacă nu ai terenul, din care 3.000-4.000 de euro reprezintă instalaţia de irigare. Cu cât te extinzi mai mult, cu atât este mai ieftin, pentru că nu mai trebuie să faci alt puţ. Încă nu am recuperat investiţia, în anul patru de rod estimăm că o să ajungem pe profit. Anul acesta ne aşteptăm la producţii de 15 tone/hectar la zmeură şi 20 tone/hectar la mure pentru că plantaţia va ajunge la maturitate”, a declarat pentru ZF Ionel Burtea.

Producătorul de fructe de pădure din judeţul Gorj şi-a vândut anul trecut producţiile în Carrefour Târgu-Jiu, cofetăriilor şi direct consumatorilor la un preţ de 10-15 lei pe kilogram, atât kilogramul de zemură, cât şi murele, în funcţie de cantitatea vândută. Familia Burtea deţine un atestat de producător eliberat de autorităţile locale din Ţicleni, însă urmează să înfiinţeze o companie pentru care şi-a rezervat denumirea de Abund Berry.

Preluare din : Ziarul Financiar

http://www.zf.ro/companii/un-producator-din-gorj-care-cultiva-zmeura-si-mure-pe-5-hectare-are-ambitia-unei-fabrici-de-dulceata-16214931/poze/?p=1

No Comments

POST A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

en_US