fbpx

Short bio

Ionel Burtea

Ionel Burtea a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Propria afacere a fost subiectul lucrării de licență, ocazie cu care a învățat să facă un plan de afaceri care i-a fost de folos la scrierea proiectelor europene pentru care a aplicat.

Pasionat de cărțile de dezvoltare personală și antreprenoriat încă din adolescență, Ionel a lansat propria afacere la 21 ani și este preocupat în permanență de dezvoltarea și consolidarea acesteia, prin soluții adaptate agriculturii și principiilor moderne de management.

În 2022, la 26 de ani, Ionel Burtea conduce o afacere în agricultură de 6 milioane de euro din vânzarea de fructe proaspete, are în

derulare investiții cu fonduri europene de 2 milioane de euro în utilaje agricole, spații de depozitare, construcția de sere în spații protejate și agroturism, iar la anul plănuiește să-și listeze la Bursă compania, Abund Berry, pentru a atrage capitalul necesar creșterii producției locale.

Pentru 2023, tânărul fermier și-a propus o cifră de afaceri de 10 milioane de euro și depunerea unui proiect pe Horizon, o linie de finanțare direct de la Comisia Europeană.

Ionel Burtea este interesat de comunitatea în care a crescut și de rolul tinerilor în antrenarea schimbării în cultura locală, în societatea românească, și, în acest sens, organizează Conferințele TEDx în Tg. Jiu începând din 2019, la care invită, ca speakeri, români cu povești de succes care să-i inspire pe tineri.

ro_RO