fbpx

Piersici

Prezentare generală

Piersicile sunt fructe înrudite cu nectarinele și caisele, dar și cu migdalele, diferențele dintre arbuștii care le produc constând în fructe. Provin tot din Asia, de unde s-au răspândit prin Mediterană, peste tot în lume.

Pulpa (dar și coaja) piersicilor conține o mulțime de fibre și nutrienți, constituind o sursă eficientă de energie. De asemenea, fructele proaspete conțin vitamine, minerale, amidon, pectine, antioxidanți și mai mulți acizi organici. Conțin de asemenea și toate componentele esențiale ale grupului B, beta-caroten, tocoferol și biotină.

Conținutul caloric relativ mic recomandă piersicile pentru a fi consumate atât de către diabetici, cât și de către persoanele care doresc să piardă în greutate, satisfăcând cu succes nevoia de „ceva dulce”.

a

Valori nutriționale la 100g / Procent DZR

(doza zilnică de referință)*

Energie
(kcal):

0

Grăsimi
(g/0%):

0

Carbohidrați
(g/4%):

0

Proteine
(g/2%):

0

Fibre alimentare
(g/5%):

0

Zahar (g):

0

Fier (mg/2%):

0

Cupru (mg/9%):

0

Potasiu (mg/3%):

0

Seleniu (mcg/4%):

0

Vitamina C (mg/5%):

0

Vitamina B3 (mg/5%):

0

Vitamina E (mg/5%):

0
a

Top beneficii

Consumul de piersici poate fi de folos în procesele de formare a sângelui, componentele acestora accelerând sinteza hemoglobinei, ceea ce recomandă piersicile în cazuri de anemie (în plus, vitamina C din piersici ajută la asimilarea fierului).

Piersicile împiedică apariția răcelilor și protejează organismul de multe alte afecțiuni, deoarece conține un complex de vitamine A, B și C și alți antioxidanți, precum numeroși nutrienți esențiali în prevenirea bolilor de inimă, diabet sau cancer.

În ciuda potențialului lor alergic (din cauza pufului), studiile arată că piersicile pot ajuta la scăderea răspunsului sistemului imunitar la alergeni, reducând astfel simptomele alergiei.

a

Știați că…

Puful piersicilor poate declanșa alergie, atât la contactul cu acesta, cât și prin ingerarea acestuia (oricât ai spăl piersica, rămân reziduuri de puf).

Citat informație esențială:

Un studiu arată că acidul cafeic din componența piersicilor poate preveni cancerul de sân, colon sau plămâni.

Sfaturile și trucurile noastre:

Păstrează piersicile în frigider, la temperaturi de 2-4 grade, timp de o săptămână.

Pune piersici înjumătățite pe grătar și servește-le stropite cu miere și mirodenii.

Poți îndepărta pielea piersicilor cufundându-le trei minute în apă fierbinte.

Încearcă și piersicile cu miez alb, sunt diferite ca gust de cele galbene.

*SURSĂ DATE NUTRIȚIONALE: https://www.nutritionvalue.org

**Oxygen Radical Absorbance Capacity = Acest indice măsoară capacitatea antioxidantă a fructului. Valorile ridicate presupun o capacitate antioxidantă puternică, ceea ce implică un proces de oxidare scăzut, esențial în protejarea organismului împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

ro_RO