fbpx

Nectarine

Prezentare generală

Surorile fără puf ale piersicilor au apărut, se pare, acum mai bine de 4000 de ani, în China, și sunt cultivate preponderent în regiunile temperate mai calde din emisferele nordice și sudice.

Pulpa lor fină și zemoasă poate varia de la alb, la galben sau roșu, iar pielea poate fi galbenă până la roșie, atunci când fructele sunt coapte.

Nectarinele sunt înzestrate cu un set impresionant de nutrienți precum vitaminele B3 și C (și alți antioxidanți), cupru și potasiu, sunt bogate în fibre și, pe deasupra, sunt delicioase și lesne de consumat.

a

Valori nutriționale la 100g / Procent DZR

(doza zilnică de referință)*

Energie
(kcal):

0

Grăsimi
(g/0%):

0

Carbohidrați
(g/3%):

0

Proteine
(g/2%):

0

Fibre alimentare
(g/5%):

0

Zahar (g):

0

Fier (mg/2%):

0

Cupru (mg/9%):

0

Potasiu (mg/3%):

0

Vitamina C (mg/3%):

0

Vitamin B3 (mg/7%):

0

Vitamin E
(mg/4%):

0
a

Top beneficii

Acțiunea antioxidanților din nectarine declanșează în organism o reacție importantă, care ajută la reducerea stresului oxidativ (care favoriza apariția unor boli precum diabetul, Alzheimer sau cancer). De asemenea, nectarinele pot ajuta în cazurile de anemie, furnizând vitamina C necesară absorbției fierului.

Nectarinele conțin flavonoide, care pot ajuta la prevenirea deteriorării premature a funcțiilor creierului, dar și antocianine, care joacă un rol în reducerea inflamației și a bolilor cardiovasculare. Nectarinele conțin, de asemenea, compuși fenolici cu rol de prevenire a daunelor provocate de radicalii liberi.

Fibrele prezente în nectarine îmbunătățesc digestia și susțin pierderea sănătoasă în greutate, iar cuprul este foarte folositor pentru sănătatea pielii, stimulând dezvoltarea de celule noi în stratul secundar al pielii (derm).

a

Știați că…

Nectarinele sunt o mutație genetică naturală a piersicilor, obținută în Asia, în urmă cu vreo 4000 de ani.

Citat informație esențială:

Nectarinele au un profil nutrițional bogat, conținând o mulțime de vitamine și minerale care contribuie la susținerea imunității.

Sfaturile și trucurile noastre:

Alege nectarine ferme, se vor coace perfect în 2-3 zile.

Spală fructele doar înainte de consum.

Sunt delicioase fripte la grătar, alături de preparate din carne.

Pune câteva cubulețe de nectarine în porrdige-ul cu iaurt de la micul dejun.

*SURSĂ DATE NUTRIȚIONALE: https://www.nutritionvalue.org

**Oxygen Radical Absorbance Capacity = Acest indice măsoară capacitatea antioxidantă a fructului. Valorile ridicate presupun o capacitate antioxidantă puternică, ceea ce implică un proces de oxidare scăzut, esențial în protejarea organismului împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

ro_RO