fbpx
Image thumbnail

Despre Noi

POVESTEA NOASTRĂ

Povestea Abund Berry a luat naștere în localitatea Țicleni, județul Gorj.

La 21 de ani, student la ASE, Ionel Burtea decide să lanseze o afacere cu fructe de pădure după o atentă cercetare a pieței, în care au fost identificate probleme de disponibilitate a fructelor românești în supermarketuri, precum și lipsa unei game de vinuri cu arome inedite și neconvenționale. De altfel, pasiunea pentru vinuri a stat la baza lansării afacerii în 2017.

”În facultate m-am hotărât să lansez o afacere în agricultură pentru că am avut acest vis, să fac ceva pentru și împreună cu familia mea, pentru zona în care am crescut, să pot oferi românilor fructe de pădure de producție locală, să pot crea locuri de muncă și atrage tinerii să rămână acasă, să nu plece afară. Eu și familia mea avem o pasiune pentru vinuri, aceasta a fost motorul și ideea din spatele afacerii. Am descoperit că specialitățile de vinuri din mure sau din afine au un gust și o aromă deosebite, că pot veni foarte bine în completarea ofertei de vinuri din struguri de pe piața din România. Am început să producem din 2017 vin de mure, am lansat brandul Berry Wine / ALAI care poate fi găsit în rețelele partenerilor noștri”, declară Ionel Burtea, fondatorul afacerii Abund Berry.

Cu un buget inițial de 20.000 de euro, Ionel Burtea începe să cultive mure pe 1 ha de teren și își implică familia în afacere – bunicul, părinții și sora. În timp, crește suprafața cultivată cu mure, la care se adaugă afine, zmeură și căpșune, astfel încât în prezent, Ionel Burtea împreună cu familia sa gestionează o suprafață totală de 20 de hectare.

Fructele cultivate la Țicleni sunt cultivate în mod natural, pentru a păstra intactă aroma fructelor de pădure, și sunt vândute sub brandul propriu, Abund Berry.

Plantația de la Țicleni găzduiește evenimente private, degustări de vin, dulceață sau fructe de pădure proaspete culese pe loc.

Pentru a fi mereu la curent cu preferințele consumatorilor, compania urmărește constant evoluția experienței oferite de produsele sale.

a

Abund Berry în cifre în 2022

7000000
euro cifră de afaceri
20
ha cultivate cu mure, zmeură, căpșune și afine
2000000
euro investiții prin proiecte europene
1000
mp depozit la Buftea
9
supermarket-uri partenere în România pentru care Abund Berry asigură distribuția de fructe proaspete
30
fermieri din România de la care Abund Berry cumpără fructe pentru completarea portofoliului
a

VIN DE MURE

Dorinţa noastră de a valorifica aroma fructelor de pădure prin intermediul unui produs unic, cu gust rafinat, a dat naştere vinului handmade Berry Wine. Utilizăm doar tehnici tradiţionale şi lăsăm calitatea fructelor de pădure sã ducã mai departe povestea primului vin creat din mure la Abund Berry. Gustul său dulce, puternic și aromat datorită buchetului de mure, este savurat în mod ideal la o masă cu brânzeturi, ciocolată neagră sau orice alt desert.

a
ro_RO