fbpx

Blog

HomeEvenimenteWALL-STREET.RO AGRICULTURA VIITORULUI
Ionel Burtea la Conferinta Wall-street.ro 18 mai 2023

WALL-STREET.RO AGRICULTURA VIITORULUI

Ionel Burtea a participat ca speaker la evenimentul ”Agricultura Viitorului”, organizat de Wall-street.ro pe 18 mai, la Hotel Sheraton București.

Moderat de jurnalistul Luca Dinulescu, evenimentul a pus în discuție agricultura românească în 2023: context, perspective și oportunități.

Ionel Burtea a participat la panelul ” Agricultura românească în contextul războiului din Ucraina. Planuri de acțiune”, în cadrul căruia au fost abordate următoarele subiecte:

  • Importul de cereale ieftine din Ucraina a dat agricultura din România peste cap. Situația la zi privind unul dintre cele mai semnificative subiecte ale anului
  • România are la dispoziție fonduri (inclusiv din PNRR) pentru investiții în agricultură în 2023. Care ar trebui să fie destinația prioritară a acestora?
  • Principalele probleme ale fermierilor și ale asociațiilor de profil. Care este impactul încălzirii climatice, prețurilor în continuare mari la energie, costurilor mari cu forța de muncă și cu al investițiilor în inputuri?
  • Situația la zi a irigațiilor. 2023 este deja un an mai puțin secetos decât 2022, dar va rămâne, oare, astfel?
  • Sincronizarea nevoilor agriculturii românești cu politica europeană în domeniu. Este avantajat sectorul agricol românesc de deciziile care se iau la Bruxelles în acest sens?

Evenimentul a reunit fermieri, companii din agribusiness și asociații din agricultură.

Declarațiile lui Ionel Burtea se regăsesc în articolul publicat pe platforma Wall-street.ro.

Pagina Conferinței poate fi accesată AICI.

Nu sunt Comentarii

Adauga un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO