fbpx

Blog

HomeWine5 lucruri pe care nu le stiai despre servirea vinului

5 lucruri pe care nu le stiai despre servirea vinului

Atat gustul, mirosul cat si vazul sunt prezente cand bem un pahar de vin. Cativa factori care asigura atingerea potentialului calitatii vinului sunt:

 

1. Tipul paharului

 

Stiai ca forma paharului poate afecta gustul vinului?

Intr-un experiment industrial, cunoscatorii de vinuri credeau ca au baut diferite tipuri de vin, desi doar forma paharului era diferita. Motivul principal fiind modul in care are loc degajarea aromelor.

Formele paharelor difera in functie de tipul vinului. De obice, paharele pentru vinul rosu sunt mai mari, cu o cupa adanca.

 

2. Paharul de vin ar trebui tinut de picior

 

Paharele trebuie sa fie intodeauna cu picior, avand in plus si un aspect elegant. Daca tii cupa in mana, risti sa incalzesti vinul, care isi va schimba gustul.

 

3. Temperatura vinului

 

Fiind unul dintre cei mai importanti factori in servirea vinului, influentand atat mirosul, cat si gustul. Temperaturile vinului variaza, fiind specifice, in functie de fiecare tip de vin.

De obicei, pentru depozitare, temperatura recomandata este de 12 °C. Prea rece acestuia nu i se mai poate distinge gustul, iar prea cald aromele sunt din ce in ce mai puternice.

 

4. Cantitatea de vin

 

Ideal este o cantitate mai mica, pentru a-l putea savura si pentru a putea tine evidenta cantitatii consumate. Paharele de dimensiuni mari, de obicei, se limiteaza la un sfert din capacitatea lor.

 

5. Invarte paharul

 

Este important sa invartim vinul in pahar pentru a-l aerisi, eliberand aromele si accentuand calitatea lui, care face degustarea o experienta remarcarcabila.

Nu sunt Comentarii

Adauga un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO