fbpx

Blog

HomeBlog Abund BerryDe ce să alegem vinul de mure Paștele acesta

De ce să alegem vinul de mure Paștele acesta

Vin de mure? Ce este mai exact?

Da, ați citit bine! Este vorba despre vin obținut din fructe de pădure, mai exact din mure. Poate veți spune că vinul se face doar din struguri. Greșit, am spune! Dacă aruncăm o privire în dicționarul explicativ al limbii române, vom afla că vinul este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea mustului de struguri sau prin fermentarea mustului altor fructe.

Deci, se poate! Vinul poate fi fabricat din multe alte tipuri de fructe, nu doar struguri. Pentru a putea face asta însă, vinificatorul trebuie să se asigure foarte bine că toate componentele necesare fermentației sunt într-un perfect echilibru.

În unele cazuri, se pot adăuga în vin și ierburi, flori sau mirodenii suplimentare, macerate sau infuzate, pentru un gust mult mai autentic. Un exemplu ar fi pelinul, plantă folosită de unii oameni din zonele rurale atunci când își produc propriul vin.

Pentru că murele în principiu nu sunt atât de dulci, se mai poate adăuga zahăr sau chiar miere, fapt ce ajută la creșterea gradului de alcool. În unele tipuri de vinuri, cum ar fi cel din căpșuni sau cireșe, se poate adăuga și apă, asta doar pentru a regla aciditatea naturală mai ridicată a fructelor.

La nivel global, vinurile de păpădie, de cireșe sau de ananas sunt unele dintre cele mai comune tipuri produse. În Thailanda, Asia de Sud-Est sau Republica Dominicană, vedeta este vinul de ananas, vin ce este produs în cuve cu temperatură controlată, în timp ce în Statele Unite conduce detașat vinul de cireșe.

Comparația cu vinul roșu

După câte știm, vinul roșu produs din struguri conține o serie de vitamine și minerale ce ajută pentru anumite afecțiuni ale organismului. Potasiul ajută la reglarea ritmului cardiac și produce energie. Fluorul este un mineral ce previne cariile dentare și menține puternic smalțul dinților. Fosforul face bine rinichilor și susține contracțiile musculare ale inimii, iar colina ajută foarte mult la funcționarea memoriei.

Murele, prin compoziția loc chimică sunt bogate în diverse substanțe, cum ar fi vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, diferite minerale ca fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, seleniu, cupru sau mangan, zaharuri, fibre, antioxidanți, taninuri, acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6. Doar la o simplă enumerare, observăm că ele sunt o adevărată sursă de sănătate.

Dacă facem o mică analiză, observăm că aceste tipuri de vinuri se aseamănă destul de mult, ba chiar am da un câștig de cauză mai mare vinului din mure. Prin consumul lui, putem avea beneficii asemănătoare consumului de vin din struguri.

Vă întrebați care sunt acestea?

În primul rând, reduce riscul mortalității. În majoritatea studiilor efectuate de către cercetători s-a ajuns la concluzia că un consum zilnic moderat de vin roșu poate proteja organismul de cauze ale decesului. Vin bun = viață lungă! J

Dacă sunteți fumător, consumul de vin poate reduce efectul negativ al fumatului asupra vaselor limfatice și a inimii. La fel și în cazul creierului, rezveratrolul din vin protejează împotriva Alzheimer-ului și demenței.Aceste beneficii sunt enumerate la o primă analiză, însă suntem convinși că dacă săpăm mai adânc în cercetări putem găsi multe altele.

Tradiție și dăruire

 Noi, la Abund Berry ne dorim să aducem un vin de calitate consumatorilor noștri, cu aceleași beneficii rezultate din consumul de vin roșu. Am încercat să înviem rețete ascunse prin sertarele bunicilor, despre un vin ce credem noi că nu ar trebui să lipsească din casele românilor.

Iubim murele și iubim pământul pe care le cultivăm. Le îngrijim ca pe proprii noștri copii iar ele ne răsplătesc grija crescând frumos și oferindu-ne tot ce au ele mai bun. Din dragoste pentru ele ne-am gândit să le celebrăm, oferindu-le un loc la masă alături de mâncărurile alese de pe masa de Paște.

Transformate într-un vin de calitate, ele vor aduce cu siguranță un plus de valoare bucatelor, iar pe fețele oaspeților dumneavoastră se va putea citi voia bună și încântarea ce o vor avea atunci când îl degustă.

Te provocăm ca în acest an să faci o schimbare și să aduci Abund Berry în casa ta. E timpul să schimbăm vechile tradiții și să le îmbrățișăm pe cele noi. Știm că fără renumitul drob și atât lăudatul stufat de miel Sărbătorile Pascale parcă nu ar mai fi la fel, dar putem aduce la masă și o selecție de brânzeturi ce vor delecta papilele gustative ale invitaților tăi. Iar deserturile, mai ales cele pe bază de ciocolată sau brânză, vor face cea mai bună echipă cu vinul de mure.

Deși suntem convinși că este o alegere îndrăzneață, vinul de mure va fi în centrul discuțiilor, iar tu vei primi distincția de super-gazdă. Invitații tăi vor fi curioși să testeze acest nou vin, iar tu poți trece drept un adevărat connaiseur în ceea ce privește oenologia. Dacă le mai povestești și despre beneficiile consumului acestui tip de vin, atunci cu siguranță aprecierea lor va fi pe măsură.

Deci, de ce să nu faci o zi specială Paștele acesta și să testezi lucruri noi? Și, cine știe, poate de acum înainte, în familia ta se va naște o nouă tradiție, aceea că orice masă de sărbători trebuie însoțită de Abund Berry.

Și încă ceva! Deoarece stocurile sunt limitate, te sfătuim să te asiguri din timp că va ajunge pe masa ta de Paște și să îl cauți chiar de acum în magazine sau la partenerii noștri. Pentru că are o valabilitate de 10 ani, nu trebuie să îți faci griji că va expira și, de ce nu, poți pune chiar și câteva sticle la păstrare. Nu știi niciodată când se vor întoarce prietenii tăi și te vor mai întreba despre vinul acela minunat ce i-a încântat la ultima ta petrecere. Sau poate chiar ție ți se va face dor de el și vei vrea să îl savurezi în tihnă într-o seară liniștită.

 

 

Acestea fiind spuse, vă urăm ca Paștele acesta să fie unul plin de rafinament și nu putem decât să vă dorim spor la cumpărături! Te invităm cu drag să vizitezi shop-ul nostru aici.

2 Comments

 • 29 iunie 2020
  reply
  Florin

  Buna ziua! M-ar interesa si pe mine o reteta de producere a vinului de mure. Multumesc mult.

 • 8 august 2020
  reply
  Marian H

  Buna ziua.O reteta de vin de mure facuta in casa se poate ?Multumesc.

Adauga un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ro_RO